Autor: 021

Novi Sad
13.10.2016.
08:08 > 11:28
Danas će biti odlučeno da li će Novi Sad biti evropska prestonica kulture 2021. godine.
  • Daleko je 2021

    13.10.2016 13:18
    Ako i bude izabran, to će samo biti povod da aktuelna garnitura dođe do fondova, oformi neke fondove i spotpisuje gomile faktura, zaposli svoje rođake.
    A do prestonice 2021 u stvarnosti nikad neće doći jer će u međuvremenu da tutnji rat.
  • Orwell Vegan

    13.10.2016 13:15
    Najlepse je sa budzetom
    Novi Sad je kulturna provincija, a takva mu je i ponuda. Umetnost se svela na kreativnu industriju, ali ne i na podrzavanje umetnicke produkcije i prodaje na trzistu, vec golo organizovanje ko zna koliko festivala, na stetu gradjana i njihovog skoro praznog dzepa. To traje vec par decenija. Naravno da ovo hajducko otimanje ima konkretna imena i prezimena, ali niko nikad nizasta nije odgovarao. Gde su oni silni vojvodjanski filmovi sto su finansirani od strane Pokrajinskog sekretarijata za kulturu? Nema ih, isto kao cuveni pogoni sto su ih otvarali po pokrajini. Sad kao nemaju da vrate kredite. Na nivou svih dosadasnjih gradskih vlasti se ipak daleko vise para progutalo kroz kulturu i turizam. Gde su rezultati svega toga? Pa ima ih u nekretninama onih koji su bili blizu vatre. Ne radi se samo o kradji para, vec o kradji tudjeg vremena, sto je jos mnogo gore. Vreme i energija onih koji su imali dobre projekte uzalud se potrosilo, a zivot prolazi. 16 godina od promena je ceo jedan zivot i necije najkreativnije godine koje su vam potrosili nekreativni mediokriteti. Siguran sam da ce im se to debelo naplatiti posle ovog zivota, tamo gde "će biti plač i škrgut zuba".
  • Ab

    13.10.2016 12:08
    @ Optimista
    Optimista
    13.10.2016 • 10:02
    Biti Novosađan

    Bas naprotiv ako ste/smo pravi necemo podrzati ovu farsu.
    Na zalost Novi Sad je daleeekooo od kulture.
    Zamajavanje da sadsnji dignu jos malo kinte.
  • Laufer

    13.10.2016 11:49
    Neuporedivo
    Ne obazirući se na komentare onih , koji su iskompleksirani ili plaćeni za pljuvanje po svemu što je normalno i korisno za ovaj grad,koji očito vode njihovi "politički protivnici",iskreno se nadam da će naš grad dobiti ovu "titulu" i u narednih 5 godina konačno dobiti pravu "kulturološku smernicu" i stimulaciju za rad svih kreativnih ljudi,koji se bave kulturom!
    S obzirom da nam je konkurent Herceg Novi,ukoliko ne dobijemo "titulu",možemo se samo zahvaliti političkim zakulisnim radnjama i reći već jednom:"Putuj Evropo...i je.i se"!
  • Samo vas pitam

    13.10.2016 11:44
    Koliko novca poreskih obveznika je otišlo na kandidaturu?

  • yaris

    13.10.2016 11:15
    podrska
    samo napred,grad je to zasluzio uz nasega gradonacelnjka i nemanju
  • ..

    13.10.2016 11:14
    ...
    nadam se da nece! iskreno!

    koji ce nam to?

    da se AV slika jos vise? neka fala!
  • Lepo

    13.10.2016 11:01
    je
    Lepo je što gosn Milenković kaže koliko nas umetnika i kulturnih radnika podržava kao kandidata, što domaćih što inostranih, ali bi onda bilo lepo da kaže da li su i koliko ti isti plaćeni da lobiraju za Novi Sad.
  • Sale NS

    13.10.2016 10:57
    Ma daj ...
    ... ako ne prođemo u konkurenciji sa Herceg Novim onda i ne treba da budemo prestonica kulture !
  • Kać

    13.10.2016 10:11
    Novi Sad i Novosadjani su možda ovo i zaslužili, ali gradska vlast nije. No, kad imate papir da ste uspešni, iako ništa ne radite ili radite na štetu svog grada, možete njime da mašete do besvesti kao da ste sve što je u Novom Sadu lepo i vredno baš vi stvorili. Lepo je narod rekao:''Ne laje kera sela radi, već sebe radi''.
  • Optimista

    13.10.2016 10:02
    Biti Novosađan
    Ako smo "pravi" (ovde ne mislim na poreklo) novosađani onda ćemo navijati za svoj grad svuda umesto da ga kudimo i unižavamo.Naravno da znamo mane svog grada i mane svake njegov vlasti ali to nije razlog da pljujemo u izvor iz kojeg pijemo.Naučimo se strpljenju i istrajnosti .Ni loše nije dovijeka . Samo Novi Sad je zauvek .Zato navijajmo da NS postane grad kulture,jer tako ćemo menjati i sebe u pozitivnom smislu a to nam je verujem svima (ili bar većini) cilj. Pozdrav svima i svako dobro.
  • Marko

    13.10.2016 09:42
    ...
    Oni se nadaju da će dići tih trideset miliona evra, ne zanima njih kultura i opšte stanje njihove "prestonice". Kad prvi honorari planu, kad krene vavilon kulture da plamti... Da ih ne znam, skupo bi ih platio.
  • Jurkec

    13.10.2016 09:30
    @nss i ns
    Milion nezaposlenih??? Ne znam odakle ti taj podatak...
    Kada ste poslednj put bili u pozorištu, galeriji, bioskopu?? Kad ste poslednji put izašli iz kuće?? Ne pravdajte se nedostatkom novca, jer je cena ulaznica za predstave u SNP i Ujviju minimalna.Kad ste poslednji put bili u KCNS? Ne vodi ga više Fajgeljova naci falanga. Galerije u 90% slučajeva nude besplatan obilazak izložbi. Arena jednom mesečno ima akciju kada su karte za projekcije 100 dinara. Od desetak seljana klubova ne vidite ni kinesku červrt, ni Izbu, Art Kliniku, Novo Kulturno Naselje.....
    Pričanjem u prazno po obskurnim lokalnim sajtovima sigurno nećete doprineti boljitku, kulturne situacije i stanja u društvu, a sramotno je u tolikoj meri pljuvati po rođenom gradu, koji je i vama go**arima sigurno dao neke lepe momente, uspomene, možda čak i prve ljubavi. Živeo nama naš Novi Sad 2021 :)
  • ns021

    13.10.2016 09:29
    istina
    Napisite istinu o ovoj farsi...ovom zamlacivanju napacenog naroda...kakva prestonica kulture..kakve gluposti..opet su gradski likovi napunili dzepove servirajuci nam budalastine...istina je da ce u najboljem slucaju Novi sad biti proglasen prestonicom kulture zemalja koje su kandidati za clanstvo u EU.Vreme ce pokazati da nikakvog benefita od eventualnog proglasenja Novi Sad kao grad nece imati..osimada ce nam I dalje maglu prodavati skupina likova koji ce se naputovati o trosku Novosadjana.Narodu se servira prica da od svih gradova u Evropi smo bas mi neka prestonica kulture..recite istinu..recite konkretnu korist..I recite koliko je ulozeno u u ovu besmislenu kampanju.Sramite se...
  • nervirach

    13.10.2016 09:28
    Ovdasnji sam i nadam se da nece biti izabran. Nije zasluzio. Nekada jeste ali sada ne. Drugo , sta vas je dovuklo ovamo? Novi Sad kakav je bio ili ovakav kakvim ste ga napravili? Trece, bio izabran ili ne ovo mi smrdi na jos jedan projekat od kog pojedini treba debelo da se ogrebe o budzet. Cetvrto, ako je sadasnji Novi Sad kandidat kakvi li su tek ostali.
  • Zivan

    13.10.2016 09:18
    Ako ne može da nadmaši jedinog konkurenta Herceg Novi, onda je Novi Sad baš kilav...
  • NS

    13.10.2016 08:40
    ccc
    Priča se o gradu kulture u državi siromašnih (najniži prosek plate na svetu), nezaposlenih (milion nezaposlenih), neškolovanih (7% fakultetski obrazovanih i 40% funkcionalno nepismenih)... je l' potrebno još da nabrajam zašto je presmešno ovo čime se bavite?
  • nss

    13.10.2016 08:39
    nss
    mozda nekada ali danas je to prljav grad,olicenje kica i neukusa,sa stopom kriminala u porastu,grad koji niko vise ne prepoznaje
  • Zna se

    13.10.2016 08:25
    Nadajmo se da će odluka biti realna i iskrena. Ne moram da napišem.
    Novosađani znaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna